IMAM MUDA


posted by Martinelli Hashim

No comments


Sering saya mengeluh rancangan tv yang terlalu sarat dengan hiburan, berita yang penuh ulasan perpecahan politik. Sudah jelak rasanya mendengar orang membicarakan AF dan pertandingan lagu. Jutaan ringgit dihabiskan untuk mengundi para penghibur yang diminati. Jutaan ringgit itu masuk ke mana kalau bukan ke tangan orang kafir pemilik rancangan; Dikatakan dalam  rancangan yg hanya 2 jam penganjur boleh mengutip RM2 juta dari undian. Seorang peminat sanggup menghabiskan duit beribu2 demi untuk memenangkan penyanyi yg diminati. Tersasarnya kehidupan orang2 kita

Syukurlah ada orang yang diberi ilham untuk menganjurkan rancangan Imam Muda. Sejak kejayaan Imam Muda I, ia telah berjaya membawa satu suasana baru dalam rancangan realiti tv. Kemasyurannya sudah menembusi peringkat antarabangsa. AkhbarAljazeera dan akhbar di , New York, London, Jerman dll turut membuat laporan. Saya doakan rancangan sebegini terus mendapat tempat di hati anak-anak muda.

Kehadiran rancangan ini  menyejukkan jiwa......sayangnya kenapa bukan tv kerajaan yang menganjrukannya!!!!!.SubhanaLllah.......masyaAllah.

Leave a Reply

Pandangan anda amat dihargai